02-12-06

VV Eernegem - ZVC De Stoepa : 6 - 6

Selectie: Wim Degryse / Jan Lievens, Christophe Clauw, Kurt Verbrugghe / Diederik Verstraete, Steve Vereecke en Jan Vandecasteele

Scoreverloop: 0-1; 0-2; 1-2(Jan Lievens); 2-2(Jan Vandecasteele); 2-3; 3-3(Steve Vereecke) // 3-4; 4-4(Jan Vandecasteele); 4-5; 4-6; 5-6(Jan Vandecasteele; 6-6(Diederik Verstraete)

BLOED, ZWEET en TRANEN. We blijven ongeslagen maar moeten beseffen dat het de volgende weken beter moet. Tegen ZVC De Stoepa, dat een sluwe ploeg bleek te zijn, konden we geen enkele keer op voorsprong komen. Al na 2 minuten waren we op achtervolgen aangewezen: na wat laks verdedigen kon de 'de blinker' van De Stoepa de 0-1 tegen de netten prikken. Meer nog: 5 minuten later stond het zelfs 0-2. Vanaf dat moment namen we het initiatief over: de Stoepa kroop terug en speculeerde op de counter. We konden milderen via Jan Lievens(lucky goal) en Jan Vandecasteele (mooi schot). Toen was het weer tijd voor een rake counter: 2-3. Steve kon de rustand vastleggen via een mooie plaatsbal.

Wie dacht dat we na rust ons lesje geleerd hadden, had het bij het verkeerde eind: 3-4 via de wat traag ogende maar levensgevaarlijke spits van de tegenstander. Na de 4-4 via Jan Vandecasteele (mooi schot uit de draai) dacht iedereen dat we erop en erover gingen. Maar nog was de kelk niet geleegd: 4-5 en zelfs 4-6. Vanaf dan was het al VV wat de klok sloeg: we bleven in onze kansen geloven en weeral Jan Vandecasteele kon de 5-6 op het bord zetten. Pompen of verzuipen was het toen voor De Stoepa maar meer dan de 6-6 via Diederik zat er niet meer in. In mijn ogen een punt verloren.

Onthouden we wel dat we telkens op achterstand kwamen maar toch steeds konden terugkeren. Dit zegt veel over de mentaliteit die we op het veld tentoon spreiden. Doe zo voort zou ik zeggen, al moeten die kleine individuele fouten er nog uit.

 

01:44 Gepost door uw verslaggever in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.