17-09-07

SCA Joverent - VV Eernegem 1 - 2

Gespeeld op vrijdag 14 september om 22u15 in BLOSO Brugge

Spelers: Kurt Jodts // Peter Wittevrongel, Wim Degryse // Diederik Verstraete, Andy Passchyn

Scoreverloop: 1-0, 1-1 (Wim Degryse), 1-2 (Diederik Verstraete) //

We hebben het hem gelapt. Onheilswolken dreigden de afgelopen week boven VV Eernegem. Voor het eerst in ons 15-jarig bestaan leken we af te stevenen op een forfait. We konden met moeite vier mensen samenrapen. Op vrijdag kregen we dan het lumineus idee om alletwee onze doelmannen op te roepen. We waren dan tenminste met vijf. Maar zoals wel vaker ...

We begonnen aan de wedstrijd - hoe raad je het - eerder afwachtend. We zetten de tegenstander vast op onze eigen helft. Er was bijna geen doorkomen aan. We liepen, we bikkelden, we "smeten" ons. Na een kleine tien minuten kwamen we op achterstand. Op de linkerflank knalde een tegenstander de bal snoeihard in het kruis. Niets aan te doen. Prachtige goal en we konden onszelf niets verwijten. Een paar minuten later lukten we de gelijkmaker. De bal werd hard ingespeeld door Andy op Diederik. Hij besloot op de doelman. De rebound was voor de perfect gevolgde Wim (onze doelman, jaja) die beheerst afrondde. Wim door het dolle heen ... en terecht. Net voor rust opnieuw een mooie collectieve actie. Via Peter kwam de bal bij Andy die Diederik beheerst alleen voor doel zette. Een stiftertje en de voorsprong was een feit.

De tweede helft kondigde zich op dezelfde manier aan als de eerste. Joverent creërde druk (weliswaar steriele druk). Echt in de problemen kwamen we nooit. Eén keer kropen we door het oog van de naald, toen een tegenstander alleen voor doel kwam, maar gelukkige over de bal trapte. Voor de rest probeerden ze ons vooral met afstandsschoten te bedreigen. Dit was echter buiten Kurt Jodts gerekend. Het was hem niet aan te zien dat hij bijna anderhalf jaar heeft stilgelegen. De beste kansen waren zelfs nog voor VVE, maar een derde doelpunt maken lukte niet meer.

Kurt speelde een dijk van een wedstrijd. Peter was de rots in de branding. Quasi onpasseerbaar en kleine foutjes wanneer nodig. Het spel van Wim was een totale verrassing. Ik moet toegeven dat ik dacht dat Wim niet goed kon voetballen, maar ik was duidelijk verkeerd. Keihard in de duels, een ijzeren fysiek en een inzet waar iedereen jaloers mag op zijn. Diederik was een voorhoede op zijn eigen. Steeds één à twee verdedigers bezighoudend. En ondergetekende heeft ook zijn best gedaan. Ik denk dat we mogen stellen dat we allemaal de perfecte wedstrijd gespeeld hebben.

We onthouden dat:

  • we vanaf nu altijd met vijf gaan spelen (NOT!!!);
  • we nooit meer aan Norbert moeten vragen om een time out aan te vragen tien minuten voor tijd. Hij laat ons toch spelen tot vijf minuten voor tijd;
  • SCA Joverent toch veel punten zal pakken dit jaar;
  • Joeri meer gezweet heeft op de tribune dan vroeger op het veld;
  • Eernegem Kermis goed ingezet werd;
  • Guido na het eindsignaal bijna ter plekke de lambada inzette. 

12:54 Gepost door uw verslaggever in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.