29-10-07

VV Eernegem - ZVC Narai Thai 5 - 1

Gespeeld op vrijdag 26 oktober om 21u in Eernegem

Spelers: Wim Degryse // Kurt Verbrugghe, Peter Wittevrongel, Jimmy Susanne // Andy Passchyn, Steve Vereecke, Diederik Verstraete

Scoreverloop: 1-0 (Steve Vereecke) // 2-0 (Andy Passchyn), 2-1, 3-1 (Diederik Verstraete), 4-1 (Diederik Verstraete), 5-1 (Steve Vereecke)

VV Eernegem is goed bezig. 12 punten op 12. We zijn nu reeds een aantal jaren bezig in het provinciale voetbal, maar 6 winstwedstrijden op rij is toch wel een unicum. Hopelijk kunnen we dit nog een paar weken aanhouden.

ZVC Narai Thai (het vroegere FC Voruut) is een ploeg die er elk jaar op vooruitgaat. Van de onstuimige ploeg van een paar jaar geleden, blijft niet veel over. Het is een goed uitgebalanceerd team (cfr. 2-2 gelijkspel tegen La Squadra).

De wedstrijd startte gelijkopgaand. Alles bleef eerder gesloten. VV startte ook eerder slordig. Het leek moeilijk om een deftige pass te geven. Na een tiental minuten trok Steve op wandel. Hij rolde de vijandige verdediging op zijn ééntje op en besloot in de korte hoek. 1-0. Van dat ogenblik af konden we natuurlijk ons geliefkoosd spelletje spelen. Laten komen tot het middenveld en pas vanaf dan storen. De tegenstander kon de bal goed rondspelen, maar eens ze in de buurt van het doel kwamen, stond de verdediging (en Wim) pal. Reeds voor de derde week op rij bereikten we zo de rust met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft begon op dezelfde manier. Narai Thai mocht voetballen en wij counterden. Na een hoekschop belandde de bal bij Steve, die op links doorging. Andy perste er op zijn beurt een spurtje.Zo bediende Steve de aansluitende Andy. Deze aarzelde geen moment. 2-0. Mooi uitgespeeld. Concentratieverlies leidde de aansluitingstreffer voor de tegenstander in. Niets aan te doen, het was dan ook de enige keer dat het in gans de wedstrijd voorviel. Een vijftal minuten later smeet Wim de bal perfect in de loop van Diederik. Een perfecte half-volley en de score stond 3-1. We namen volledige controle over de wedstrijd. ZVC Narai Thai leek ook een beetje aangeslagen. Bij een vrije trap van Andy stond Diederik op de goede plaats. De keeper kreeg geen controle over de goedgetrapte vrije trap en de rebound was voor Diederik. 4-1. De eindstand werd vastgelegd door Steve. Na een uitworp van Wim, zonderde Andy Steve af voor de doelman. Hij aarzelde geen moment. 5-1. Boeken toe.

6 wedstrijden gespeeld: 24 doelpunten gemaakt, 12 tegen. Ijzersterke verdediging. Hardwerkende aanval, maar iets meer doelpunten zou welkom zijn. In ieder geval een speciale vermelding voor het verdedigende compartiment van de ploeg. Wim, Kurt, Peter en Jimmy (en natuurlijk Clauwtje) spelen momenteel werkelijk de pannen van het dak.

We onthouden dat:

  • Guido na zijn operatie alweer paraat stond.
  • Steve weer zijn doelpuntjes meepikte.
  • Andy, tot zijn grote vreugde, niet meer blank staat.
  • er een afvaardiging van Deaf Bruges 04 ons zijn komen scouten. Hopelijk hebben we niet al onze geheimen prijsgegeven.
  • de volgende match een bekerwedstrijd tegen ZVC De Wacko's is.

 

12:54 Gepost door uw verslaggever in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.