28-11-07

VV Eernegem - Deaf Bruges 04 3 - 1

Gespeeld op vrijdag 23 november om 21u in Eernegem

Spelers: Wim Degryse // Peter Wittevrongel, Kurt Verbrugghe, Jimmy Susanne // Diederik Verstraete, Jan Vandecasteele, Wim Defebere

Scoreverloop: 1-0 (Diederik Verstraete), 1-1 // 2-1 (Diederik Verstraete), 3-1 (Diederik Verstraete)

Gisteren werd er geschiedenis geschreven in Eernegem. Jawel, ons bescheiden zaalvoetbalploegske heeft een straf vervolg gebreid aan de sterke prestaties van de laatste weken. Resultaat 18 op 18 en de enige ongeslagen ploeg in 3° provinciale.

Tegen het sterke Deaf Bruges dat tot voor de vorige speeldag ook nog ongeslagen was, hadden we het in de beginfase heel moeilijk. Ze grepen ons direct bij de keel en drukten ons op onze helft terug. Wij konden er niets tegenover plaatsen want bij Wim zijn uitworpen werden onze aanvallers telkens verschalkt door hun kapitein die goed voor de man kwam. Echte grote doelkansen hadden ze niet buiten enkele pogingen van op afstand. De eerste goede uitworp van Wim kwam bij Jan maar die werd naar de buitenkant gedreven. Toch kon hij met een (bewust?) magistraal hakje onze inlopende topscorer bedienen en de 1-0 was een feit. Het was misschien gevleid maar vanaf dan kwamen we meer in de wedstrijd en creëerden we kansen. Zo spurtte ons brommerke Kurt de ganse zijlijn af en zette daarbij (jawel) 2 man in de wind maar stuitte op hun doelman en Diederik schoot in de rebound onbegrijpelijk nog naast. Diezelfde Diederik slalomde later door het hart van hun verdediging maar schoot overhaast voorbij de verste paal buiten en Wim die gevolgd was kon ook net zijn teen er niet tegen zetten.

Met de rust in zicht nam Bruges het initiatief over maar dan was het moment van onze klasse doelman gekomen. In een belegering van zijn doel had hij in 1 minuut tijd 3 loepzuivere doelkansen op magistrale (soms onorthodoxe) wijze uit zijn doel geranseld. Bij een te voorkomen balverlies van de secuur spelende Jimmy werd het toch 1-1. De 2de helft starten Bruges met nog 2 verse krachten maar wij zaten direct goed in de wedstrijd. De telkens verloren uitworpen van Wim werden nu door gelegenheidsaanvaller (maar zeer balvaste) Febertje goed bijgehouden zodat we konden opschuiven en voor gevaar zorgen. Bij zo een fase nam onze Braziliaanse spits Diederiequinio de bal over van Wim om via een knappe beweging verwoestend uit te halen. Deklat, paal en binnen en de voorsprong was zeker verdiend. Zo konden we ons favoriet spelletje terug boven halen en kropen we massaal op onze eigen helft terug. Onze verdediging stond, zoals het ganse seizoen al, heel sterk te spelen met ouderdomsdeken Peter als slot op de deur. Geraakten ze er toch eens door (want voetballen kunnen ze) dan sprong ons Wimpie alle ballen uit hun voeten. Als we in de verdediging zitten kunnen we er verdomd heel gevaarlijk uitkomen en zo geschiedde het ook. De enige keer dat Jimmy en Peter via een knap samenspel mee in de aanval gingen, zette Peter Diederik vrij voor doel en dan wisten we al hoe laat het was hé. De 3-1 was een mokerslag voor hen al hadden ze eigenlijk wel nog een strafschop verdiend en werd een doelpunt afgekeurd door een voorafgaande (professionele) fout van Kurt. Onze talrijk opgekomen supporters zagen ons de wedstrijd uitspelen en de stunt was een feit.

 

We onthouden dat:

  • Deaf Bruges een sterke maar ook heel faire ploeg is. Het was ook heel tof dat ze nog met hun voltallige ploeg meegekomen zijn naar ons lokaal. Chapeau.
  • Joeri en Johan in hun opzet geslaagd zijn en de vele supporters na de wedstrijd getrakteerd werden op een hapje en een drankje. Voor herhaling vatbaar!!!
  • het voor Norbert en Guido elke week van kwaad naar erger gaat op de bank (voor hun hart), maar de overvloedige liters vocht nadien maken veel goed.
  • Marleen niet vroeg haar deuren heeft moeten sluiten maar dat vond ze zeker niet erg.
  • Kurt zeker in de zak van zwarte piet zal moeten want er was een spion van de sint in de provence om hem te volgen.
  • Onze gemeentesecretaris (L. Delarue) aan Guido beloofd heeft, als we kampioen spelen, hij ervoor zal zorgen dat de markt verkeersvrij zal zijn om onze titel te vieren. Volgende week we terug een topper spelen tegen onze vrienden van La Squadra uit Zeebrugge.
  • De groepsfoto zal worden getrokken op vrijdag 4 januari!!!

15:23 Gepost door uw verslaggever in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.