28-11-07

VV Eernegem - Deaf Bruges 04 3 - 1

Gespeeld op vrijdag 23 november om 21u in Eernegem

Spelers: Wim Degryse // Peter Wittevrongel, Kurt Verbrugghe, Jimmy Susanne // Diederik Verstraete, Jan Vandecasteele, Wim Defebere

Scoreverloop: 1-0 (Diederik Verstraete), 1-1 // 2-1 (Diederik Verstraete), 3-1 (Diederik Verstraete)

Gisteren werd er geschiedenis geschreven in Eernegem. Jawel, ons bescheiden zaalvoetbalploegske heeft een straf vervolg gebreid aan de sterke prestaties van de laatste weken. Resultaat 18 op 18 en de enige ongeslagen ploeg in 3° provinciale.

Tegen het sterke Deaf Bruges dat tot voor de vorige speeldag ook nog ongeslagen was, hadden we het in de beginfase heel moeilijk. Ze grepen ons direct bij de keel en drukten ons op onze helft terug. Wij konden er niets tegenover plaatsen want bij Wim zijn uitworpen werden onze aanvallers telkens verschalkt door hun kapitein die goed voor de man kwam. Echte grote doelkansen hadden ze niet buiten enkele pogingen van op afstand. De eerste goede uitworp van Wim kwam bij Jan maar die werd naar de buitenkant gedreven. Toch kon hij met een (bewust?) magistraal hakje onze inlopende topscorer bedienen en de 1-0 was een feit. Het was misschien gevleid maar vanaf dan kwamen we meer in de wedstrijd en creëerden we kansen. Zo spurtte ons brommerke Kurt de ganse zijlijn af en zette daarbij (jawel) 2 man in de wind maar stuitte op hun doelman en Diederik schoot in de rebound onbegrijpelijk nog naast. Diezelfde Diederik slalomde later door het hart van hun verdediging maar schoot overhaast voorbij de verste paal buiten en Wim die gevolgd was kon ook net zijn teen er niet tegen zetten.

Met de rust in zicht nam Bruges het initiatief over maar dan was het moment van onze klasse doelman gekomen. In een belegering van zijn doel had hij in 1 minuut tijd 3 loepzuivere doelkansen op magistrale (soms onorthodoxe) wijze uit zijn doel geranseld. Bij een te voorkomen balverlies van de secuur spelende Jimmy werd het toch 1-1. De 2de helft starten Bruges met nog 2 verse krachten maar wij zaten direct goed in de wedstrijd. De telkens verloren uitworpen van Wim werden nu door gelegenheidsaanvaller (maar zeer balvaste) Febertje goed bijgehouden zodat we konden opschuiven en voor gevaar zorgen. Bij zo een fase nam onze Braziliaanse spits Diederiequinio de bal over van Wim om via een knappe beweging verwoestend uit te halen. Deklat, paal en binnen en de voorsprong was zeker verdiend. Zo konden we ons favoriet spelletje terug boven halen en kropen we massaal op onze eigen helft terug. Onze verdediging stond, zoals het ganse seizoen al, heel sterk te spelen met ouderdomsdeken Peter als slot op de deur. Geraakten ze er toch eens door (want voetballen kunnen ze) dan sprong ons Wimpie alle ballen uit hun voeten. Als we in de verdediging zitten kunnen we er verdomd heel gevaarlijk uitkomen en zo geschiedde het ook. De enige keer dat Jimmy en Peter via een knap samenspel mee in de aanval gingen, zette Peter Diederik vrij voor doel en dan wisten we al hoe laat het was hé. De 3-1 was een mokerslag voor hen al hadden ze eigenlijk wel nog een strafschop verdiend en werd een doelpunt afgekeurd door een voorafgaande (professionele) fout van Kurt. Onze talrijk opgekomen supporters zagen ons de wedstrijd uitspelen en de stunt was een feit.

 

We onthouden dat:

 • Deaf Bruges een sterke maar ook heel faire ploeg is. Het was ook heel tof dat ze nog met hun voltallige ploeg meegekomen zijn naar ons lokaal. Chapeau.
 • Joeri en Johan in hun opzet geslaagd zijn en de vele supporters na de wedstrijd getrakteerd werden op een hapje en een drankje. Voor herhaling vatbaar!!!
 • het voor Norbert en Guido elke week van kwaad naar erger gaat op de bank (voor hun hart), maar de overvloedige liters vocht nadien maken veel goed.
 • Marleen niet vroeg haar deuren heeft moeten sluiten maar dat vond ze zeker niet erg.
 • Kurt zeker in de zak van zwarte piet zal moeten want er was een spion van de sint in de provence om hem te volgen.
 • Onze gemeentesecretaris (L. Delarue) aan Guido beloofd heeft, als we kampioen spelen, hij ervoor zal zorgen dat de markt verkeersvrij zal zijn om onze titel te vieren. Volgende week we terug een topper spelen tegen onze vrienden van La Squadra uit Zeebrugge.
 • De groepsfoto zal worden getrokken op vrijdag 4 januari!!!

15:23 Gepost door uw verslaggever in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-11-07

Rapid Stars - VV Eernegem 0 - 9

Gespeeld op vrijdag 16 november 2007 in Sporthal Den Akker in Oedelem

Spelers: Wim Degryse // Jimmy Susanne, Kurt Verbrugghe, Jan Kimpe // Andy Passchyn, Diederik Verstraete, Jan Vandecasteele

Scoreverloop: 0-1 (Jimmy Susanne), 0-2 (Diederik Verstraete), 0-3 (Kurt Verbrugghe), 0-4 (Diederik Verstraete), 0-5 (Andy Passchyn), 0-6 (Jan Kimpe) // 0-7 (Jimmy Susanne), 0-8 (Jimmy Susanne), 0-9 (Andy Passchyn)

Vorig jaar verloren we onze terugwedstrijd tegen de Rapid Stars uit Oedelem. Hoewel de tegenstander momenteel de voorlaatste plaats bekleedde waren we toch op onze hoede.

De wedstrijd startte aan een heel gezapig tempo. De studieronde duurde een tiental minuten. Tot dan toe controleerden we rustig de wedstrijd, we probeerden af en toe uit te breken en vooral geen doelpunt tegen te krijgen. Na tien minuten besloten we het tempo op te drijven ... en dat heeft Rapid geweten. Jimmy opende de score op een prachtige manier. Toen al leek het de wedstrijd van Splette te gaan worden. De 2-0 van Diederik kwam er na een weergaloze actie waarbij quasi iedere speler betrokken was. Andy zonderde Verbrugghe met een splijtende pass af voor doel. De mooie loopactie werd vakkundig afgewerkt. De kogel is door de kerk. Kurt is van de nul af.  Diederik, Andy en Jan (op vrije trap) zetten zo de mooie ruststand van 0-6 op het bord.

Doelman Wim drukte ons op het hart dat hij graag de nul had behouden. Het was maar een woord. De organisatie bleef strak overeind en wanneer het warm werd, stond Wim zelf paraat. We bleven goed spelen en Jimmy zette met nog twee doelpunten de kers op de spreekwoordelijke taart. Het laatste doelpunt werd door Andy op een "prachtige" manier afgewerkt (lees: het makkelijkste doelpunt ooit). Met dank aan Diederik ...

We onthouden dat:

 • hoewel de tegenstander na de 0-4 een eerder gelaten indruk liet, ze toch de partij heel sportief uitspeelden. Chapeau voor Rapid;
 • Kurt Verbrugghe zijn doelpunt gevierd heeft met een lange uitgaansnacht (of doet hij dat iedere week???);
 • we momenteel nog de enige ploeg zijn met het maximum van de punten;
 • Andy zich excuseert bij Diederik voor het stelen van zijn doelpuntje (lees: Andy lacht zich te pletter);
 • Jimmy niet te stoppen was;
 • jeugdhuis Noodles in Beernem altijd een mogelijke pleisterplaats is, als we in de buurt moeten spelen.

14:12 Gepost door uw verslaggever in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-11-07

VV Eernegem - ZVC De Stoepa 10 - 3

Gespeeld op vrijdag 9 november om 21u te Eernegem

Spelers: Wim Degryse // Kurt Verbrugghe, Jimmy Susanne, Peter Wittevrongel // Diederik Verstraete, Andy Passchyn, Jan Vandecasteele

Scoreverloop: 1-0 (Diederik Verstraete), 2-0 (Diederik Verstraete), 2-1, 2-2 // 3-2 (Diederik Verstraete), 4-2 (Diederik Verstraete), 4-3, 5-3 (Jimmy Susanne), 6-3 (Andy Passchyn), 7-3 (Diederik Verstraete), 8-3 (Jan Vandecasteele), 9-3 (Jan Vandecasteele), 10-3 (Andy Passchyn).

ZVC De Stoepa. Meer dan een drawke hebben we tegen deze ploeg nog nooit behaald. De ploeg ligt ons niet. Nogal veel spelers zijn echter brugge-supporters (Club of Cercle)n, waardoor ze slechts met vijf spelers konden aantreden. Nu ja, ook wij zijn al in deze situatie terecht gekomen. Ieder om zijn beurt zeker ...

We begonnen sterk aan de wedstrijd. In no time had Diederik al tweemaal de weg naar de netten gevonden. Eerst na een puike combinatie met schoonbroer Jan en de tweede na mooi omspelen van de (het niet gewoon zijnde) doelman. Hierna sloop de nonchalance in onze ploeg. Het tempo werd volledig uit de wedstrijd gehaald. Normaal voor de tegenstander, aangezien ze met vijf waren. Helemaal niet normaal van onze kant, maar toch ... Het wandeltempo had een nefaste invloed op het spel. Tot tweemaal toe kapte de spits van De Stoepa mooi (maar al te gemakkelijk) zijn man uit en besloot in de benedenhoek. 2-2 bij rust.

We wisten wat ons te doen stond. We moesten tempo in de wedstrijd krijgen. We startten opnieuw heel goed. Weer was het Diederik die met twee treffers VV Eernegem op sleeptouw nam. Helaas kon De Stoepa quasi onmiddellijk de aansluitingstreffer maken. Toch weer niet hetzelfde scenario als in de eerste helft, dachten menig supporter. Neenee, Jimmy puntte vanop afstand prachtig de 5-3 in de netten en Andy tikte de 6-3 voorbij de gelegenheidsdoelman. De wedstrijd was gespeeld. VV Eernegem kon nog via Diederik, Jan (2x) en Andy verder uitlopen. 14 op 14! Nog nooit eerder gebeurd.

We onthouden dat:

 • eens het tempo in de wedstrijd kwam, we onze tegenstander konden afmatten;
 • de verdediging weer heel secuur stond te acteren;
 • onze supporters bijna iedere thuiswedstrijd paraat staan;
 • we in elk geval dit jaar de top drie moeten ambiëren;
 • iedere wedstrijd opnieuw de concentratie en de inzet getoond moet worden.

13:08 Gepost door uw verslaggever in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |