09-12-07

Beker W-Vl ZVV Cercle Brugge - VV Eernegem 6 - 0

Gespeeld op vrijdag 7 december om 22u in Zeebrugge

Spelers: Wim Degryse // Peter Wittevrongel, Jan Kimpe, Kurt Verbrugghe // Andy Passchyn, Jan Vandecasteele, Diederik Verstraete

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 // 5-0, 6-0

Jaja, weer volledig met onze voetjes op de grond. Nu ja, we moeten eerlijk zijn, we hadden ook niet meer verwacht.

We probeerden de wedstrijd volgens ons aloud concept aan te vatten. Sterk georganiseerd en geen ruimte geven aan de tegenstander. Al vlug vond Cercle echter het gaatje. Onze verdediging uitgespeeld en 1-0. Niet getreurd, kan gebeuren. We gaven het initiatief aan de tegenstander en probeerden er af en toe eens uit te komen. Diederik gaf Andy een loepzuivere kans op een schoteltje, maar de doelman pakte mooi. Kurt Verbrugghe vond dat het lang genoeg geduurd had, en dat we een doelpuntje verdienden. Gevolg: een onhoudbare punten ... in eigen doel. De volgende momenten verloren we voor een paar minuten ons hoofd. En dat bleek al vlug dodelijk. In een mum van tijd stond het 4-0. Match gespeeld. De spelers van beide ploegen stonden een beetje gespannen, wat af en toe een akkefietje tot gevolg had. Gelukkig kreeg in de tweede helft de sportiviteit terug de bovenhand. VVE kreeg in de eerste helft nog een paar supermooie kansen (Jan Kimpe en Andy), maar het was steeds net niet. Diederik kwetste zich een tiental minuten voor de rust aan de knie. Gevolg: Diederik in het gips (scheur in de meniscus)! Onze topschutter een aantal weken out. Pech!

De tweede helft kreeg een zelfde spelbeeld. Cercle probeerde gaatjes te vinden, wij lagen op de loer. Kansen kreeg Cercle in deze tweede helft niet echt meer. VVE kreeg er nog een drietal (Jan VDC en weeral - tot 2 maal toe - Andy verkwanselden ze vakkundig. Tijdens de laatste minuten van de wedstrijd liep Cercle nog uit tot 6-0.

De beker van W-Vlaanderen eindigt hier voor ons. We verloren tegen een paar maten te groot Cercle, maar de uitslag was overdreven. Een 6-2 uitslag zou billijker geweest zijn,  maar daarvoor moet er uiteraard gescoord worden. De gevolgen van deze bekerpartij zijn voor VVE niet mals. Onze topschutter voor onbepaalde tijd uitgeschakeld. We hopen natuurlijk op een spoedig herstel. Hopelijk kan hij weer vlug gaan werken ook.

We onthouden dat:

  • hoewel we kansloos verloren, we zeker geen slechte partij gespeeld hebben;
  • Jan VDC en Andy dringend doelpunten moeten beginnen maken;
  • we daarvoor een beroep gaan doen op Joeri Heindryckx (die zijn fysieke achterstand zal moeten inhalen), zijn trainingschema is reeds verstuurd;
  • Kurt Verbrugghe nog nooit zo'n mooi doelpunt heeft gescoord;
  • volgende week ons de hekkensluiter wacht.

13:16 Gepost door uw verslaggever in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.