07-01-08

VV Eernegem - ZVC Victory 2 - 4

Vrijdag 4 januari 2007 om 21u te Eernegem

Spelers: Wim Degryse // Jimmy Susanne, Peter Wittevrongel, Jan Kimpe, Kurt Verbrugghe // Andy Passchyn, Jan Vandecasteele, Steve Vereecke

Scoreverloop: 1-0 (Steve Vereecke), 1-1 // 1-2, 1-3, 2-3 (Steve Vereecke), 2-4

Jammer, maar helaas. Onze winningmood werd doorbroken. Na een emotionele partij moesten we het onderspit delven tegen een jeugdig en technisch meesterlijk ZVC Victory. Het had echter anders kunnen verlopen ...

We begonnen op onze karakteristieke wijze aan de wedstrijd. Afwachten en tegenprikken. Jan Kimpe probeerde in deze eerste minuten al eens van op afstand, maar de doelman stond paraat. Steve stond net op het veld toen hij na een één twee met Andy met een verre knal de bal onder de doelman schoot. 1-0 en niet eens onverdiend. ZVC Victory overklaste ons natuurlijk op technisch vlak, maar - eerlijk is eerlijk - dat overkomt ons iedere week. Victory probeerde aan te vallen, maar de aanvallen werden steeds vakkundig door onze verdediging ontmanteld. Toen het eerste kantelmoment: een aanvaller van Victory probeerde zich langs de flank door te zetten en overschreed hierbij de zijlijn minstens 30 centimer. De scheidsrechter liet - tot ons aller consternatie - gewoon doorspelen. In drie tijden konden ze gelijkstellen. Een scheidsrechter kan niet alles zien, maar dit had hij toch moeten zien. Een volgende kantelmoment (en weer een negatieve) gebeurde een vijftal minuten later. Jimmy kreeg een fout tegen en een beetje frustratie zorgde ervoor dat hij de bal wegtrapte. Niet ver, niet hard, gewoon een schopke. Zonder boe en ba trok de scheidsrechter hiervoor geel. Zonder waarschuwing. Onbegrijpelijk! We rustten met 1-1.

We begonnen de tweede helft opnieuw goed, maar Steve besloot twee maal voorlangs. Victory kon via een corner (ingestudeerd nummertje) mooi voorkomen. 1-2. Moeilijk, zeker omdat we risico's moesten nemen. Een tegenaanval zorgde voor de 1-3. Nadat Steve op vrije trap zijn tweede van de avond tegen de netten knalde, probeerden we opnieuw druk te zetten wat in een paar halve en hele kansen voor ons EN voor hen uitmondde. Ze scoorden nog de 2-4.

We speelden een goede wedstrijd met een speciale vermelding voor Steve, die een voortdurende gesel voor de verdediging was en zeker en vast voor Wim. Hij zorgde ervoor dat we lange tijd in de match bleven. ZVC Victory won verdiend deze wedstrijd, maar we zaten toch zo'n beetje met een gevoel: "Wat als ...".

We onthouden dat:

  • ZVC Victory een uiterst sportieve ploeg was;
  • er ongelogelijk veel volk op de tribune zat;
  • het een ongelofelijk boeiende wedstrijd was;
  • we onze stinkende best gedaan hebben.

 

13:01 Gepost door uw verslaggever in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.