07-05-08

Tornooi De Haan 7x7 op zaterdag 3 mei 2008

Eindelijk hadden we terug eens de tijd en genoeg spelers gevonden om nog eens aan een tornooi deel te nemen. Ons oog was gevallen op het 7 tegen 7 tornooi op gras in De Haan. Buiten onze gevestigde waarden Wim, Andy, Jan, Joeri en onze oudspelers(?) Kurt en Clauwtje hadden we ook enkele testspelers mee met name Kristof Constant, Dennis Devriendt en David Vandendriessche. We zijn gestart zonder enige hoge verwachtingen maar we wonnen 2 van de 3 voorronde wedstrijden en dat met mooi voetbal en soms prachtige combinaties. Enkel in de 2° wedstrijd ging het mis toen we vroeg Clauwtje zagen uitvallen met een spierscheur en daarbovenop nog een 3-2 voorsprong op het einde uit handen gaven. Maar we plaatsten ons wel voor de kwartfinales wat al een goede prestatie was. Daarin kwamen we uit tegen ’t Hoeveke uit Bredene. Zij hadden een aantal kernspelers van de 1° ploeg uit Bredene lopen en wij moesten David missen wegens verplichtingen. We hadden wel vlug een vervanger voor David gevonden via Jan VDC (Jeroen). We kwamen gemakkelijk 2-0 voor en Constant liet zelfs de 3-0 (onbegrijpelijk) liggen. In de 2° helft kwamen we zwaar onder druk en konden ze nog gelijk maken zodat strafschoppen een beslissing moest brengen. Zoals vaak was het een loterij en trapten zij hun 2° penalty op de lat en wij waren feilloos zodat we voor een heuse stunt gezorgd hebben en ons tornooi dan al meer dan geslaagd was. In de halve finale hebben we verdiend verloren van een jeugdige waalse ploeg die vinnig en met gemeten lange ballen werkte waarop wij geen antwoord hadden. Al was bij ons de fut er wel al een beetje uit (zou het onze ouderdom zijn misschien?). De verliezers van de halve finales werden gezamenlijk derde zodat we een leuk en gelsaagd tornooitje achter de rug hadden.

We onthouden dat :

  • Clauwtje naast zijn blessure ons wel hard bleef aanmoedigen.
  • Christophe Constant en David Vandendriessche als ze willen tekenen een meerwaarde zouden zijn voor onze ploeg en zeker heel goed in onze bende zullen passen.
  • Dennis Devriendt zouden we ook kunnen gebruiken, zeker in de verdediging maar door werkverplichtingen er volgend seizoen niet kan bijzijn. Toch bedankt om mee te doen.
  • Jodts nog steeds goed is in de goal (alleen de vrije trappen blijven een klein minpunt Knipoog ) en Wim Degryse zeker een taaie verdediger is om tegen te voetballen.
  • Het prachtig weer was en we een aantal (1,2,3,…10?) heerlijke pinten (of cola light) gedronken hebben en onze talrijke supporters (Diederik en Katrien, Micha, Tjorven en de kids) ook de weg vonden naar De Haan.
  • HET VOOR HERHALING VATBAAR IS!!!!!!

12:39 Gepost door uw verslaggever in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.